ابتدا به ذکر مقدمه ای درباره دین مسیح و دیدگاه قرآن در این بار میپردازیم:
وَإِذْ قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ إِنِّي رَسُولُ اللَّهِ إِلَيْكُمْ مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيَّ مِنَ التَّوْرَاةِ وَمُبَشِّرًا بِرَسُولٍ يَأْتِي مِنْ بَعْدِي اسْمُهُ أَحْمَدُ ۖ فَلَمَّا جَاءَهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ قَالُوا هَٰذَا سِحْرٌ مُبِينٌ صف:۶
قرآن کلام خداست و دلایل فراوانی بر اثبات این مدعا وجود دارد که در جای خود در مباحث علوم قرآنی قابل طرح است. در حالیکه کتاب مقدس براساس دیدگاه مسیحیان از قلم ۴۰ نویسنده از طبقات مختلف اجتماعی مانند: چوپان، صیاد، مأمور مالیات، امیر، پیامبر و غیره تراوش یافته است. و در طول زمانی حدود ۱۶۰۰ سال تدوین شده است. همه نویسندگان آن بجز لوقاء یهودی بوده اند. وجود اناجیل یعنی نسخه های متعدد انجیل دربازار خود بر تحریف پذیری محتوای این کتاب گواهی میدهد با این حال قرآن کریم انجیل را فی الجمله تأیید نموده مانند آیه ۳ آل عمران : نَزَّلَ عَلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيْهِ وَأَنْزَلَ التَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِيلَ و آیه ۵۰ سوره آل عمران: وَمُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيَّ مِنَ التَّوْرَاةِ وَلِأُحِلَّ لَكُمْ بَعْضَ الَّذِي حُرِّمَ عَلَيْكُمْ ۚ وَجِئْتُكُمْ بِآيَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَطِيعُونِ و نیز آیه ۴۷ نساء : يَا أَيُّهَا الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ آمِنُوا بِمَا نَزَّلْنَا مُصَدِّقًا لِمَا مَعَكُمْ همچنین در آیات ۴۶ و ۴۸ سوره مائده و نیز آیات ۳۱ فاطر و ۳۰ احقاف نه تنها به طرد این کتاب نپرداخته بلکه فی الجمله آن را تایید نموده بأیید فی الجمله یعنی معتقد است در این کتاب رگه هایی از نور حقیقت وجود دارد هرچند دست تحریف بصورت جدی در محتوای آن قابل مشاهده است مانند: قرآن هم عقاید موجود در اناجیل مانند تثلیث و ابن لله بودن مسیح و... را انکار می کند و هم در سوره مائده آیه 14 بیان می کند که بخشی از انجیل واقعی، به وسیله مسیحیان به فراموشی سپرده شده است. از طرف دیگر از طریق مراجعه به مصادر و منابع و مدارک تاریخی و نقلی: حقیقت آن است که انجیل نازل بر حضرت عیسی (ع) به دست رومیان از بین رفت و مدت مدیدی مسیحیان بدون کتاب آسمانی به سر بردند تا بعدها حواریون و بعضی از مسیحیان به جمع آوری شنیده ها و نقل های سینه به سینه پرداخته و مقدار زیادی از انجیل فراهم آمد که به اعتراف خود مسیحیان هیچ یک از این روایات مختلف صورت اصلی انجیل نازل شده بر حضرت عیسی (ع) را به طور کامل ترسیم نمی کنند بعضی از این انجیل ها از سوی رهبران مسیحی تحریم شد و از دسترس عموم مردم کنار ماند و پنهان گردید مانند انجیل برنابا، اندریو، برتلما، جمیس و... و تنها چهار انجیل متی، مرقس، لوقا و یوحنا به عنوان اناجیل (و نه انجیل) معتبر و مجاز معرفی شدند. و فاصله این اناجیل با انجیل اصلی امر روشنی است و در این زمینه می توانید به کتابهای:
مقایسه ای میان تورات انجیل، قرآن و علم دکتر موریس بوکای ترجمه مهندس ذبیح الله دبیر و تفسیر المیزان ج 3 ذیل آیات 79 ـ 70 آل عمران تحت عنوان بحث تاریخی پیرامون تورات و انجیل مراجعه فرمایید که در کتاب دوم بخشی از تناقضهای اناجیل موجود را بیان کرده است و بخشی از آن که با تعالیم قرآن در تضاد است را نیز، گوشزد نموده است.
هرچند فارغ از آنچه گفته شد، با تصور اثری که آشکارا نویسندگان متعددی دارد و تناقضات جدی در متن آن دیده میشود میتوان به ایجاد تحریف در آن پی برد با اینهمه قرآن کریم بر حرمت نهادن به رگه های حقیقت در محتوای آن صحه گذارده و مسلمانان را به رعایت احترام آن فراخوانده است.